ikMariëtte van Duin (Rotterdam, 1982)

 

Welkom op mijn site. Hierop laat ik mijn schilderijen zien, theaterprojecten en eigenlijk heel veel van wat ik leuk vind en allemaal gedaan heb. Het is een combinatie van veel verschillende projecten en disciplines. Maar: ze hebben allemaal ook veel gemeen, daar vertel ik hieronder wat meer over.

De confrontatie tussen vrolijkheid en grauwheid is kenmerkend voor mijn werk. Een dorpsfeest in een arme Oostblokstad. Verklede mensen, gekleurde lampjes, muziek, slingers, draaimolens in een omgeving van roest, vuiligheid, flats en armoede. De kleuren die ik vaak gebruik zijn flets maar zien er uit alsof ze ooit fel waren. Ik hou van de sfeer van vergankelijkheid.

Ik haal ongelooflijk veel inspiratie uit mijn eigen kindertijd en spullen van vroeger.

Het thema kind is een belangrijk en altijd aanwezig thema in mijn werk en eigenlijk in mijn hele leven. Opvoeding, ouder/kind relaties, volwassen worden, het proces waarin kinderen proberen aan verwachtingen te voldoen en de effecten die deze mechanismen later op ons hebben. Vanuit de behoefte om er voor kinderen te kunnen zijn, geef ik nu ook les in het basisonderwijs.

Een ook veel voorkomend thema uit mijn werk is ‘de ander’. De ander waardoor we ons bekeken voelen. Ik hou ervan om de grens te onderzoeken waar kijken voyeurisme wordt. Vaak wordt het publiek in mijn werk ook op hùn beurt weer bekeken.

Op mijn site heb ik mijn verschillende projecten verder uitgewerkt. Veel plezier en ik hoop van je te horen!

mariettevanduin@hotmail.com

download CV april 2016

tekst-inprtie-site1