Volwassen Kinderen


high-vk-jongetjehigh-VKbuitenknthigh-vkstrijknhigh-vkbankje high-vkglas

Performance / installatie Volwassen Kinderen 2011 t/m 2014 Concept, vormgeving en regie. De foto’s zijn gemaakt door Marieke Duijsters

 De installatie Volwassen Kinderen en de bijbehorende foto-expositie gaan over kinderen die snel volwassen willen worden, zich verantwoordelijk voelen en gaan zorgen. Kinderen vinden het leuk om na te doen, te kopiëren, om mee te helpen. Maar wanneer is een kind teveel bezig met proberen te voldoen aan de (onvervulde) verlangens van hun ouders? Een kind is goed in staat om de behoefte van een ouder aan te voelen en te beantwoorden. In hoeverre nemen kinderen een rol aan vanuit het verlangen aan déze behoefte te voldoen?

In Volwassen Kinderen wordt, door middel van uitvergroting, de rolverdeling tussen de volwassene en het kind omgedraaid. Door kinderen poetsend, strijkend en bellend in een opgeruimd huis neer te zetten, toon ik hoe snel kinderen volwassen (willen) worden, en hoe absurd het eigenlijk is dat huishoudelijke spullen überhaupt voor kinderen zijn nagemaakt. De installatie laat de behoeftige ouder zien en het zorgende kind. Met mijn werk wil ik het verlangen van die twee werelden (volwassenen en kinderen) naar elkaar voelbaar maken.

Volwassen Kinderen bevindt zich op de scheidslijn tussen beeldende kunst en theater. De installatie ging in maart 2011 in première tijdens het Tweetakt theaterfestival in Utrecht en werd onder andere gesubsidieerd door de provincie Utrecht (Regeling Talentvolle makers en innovatieve projecten). Deze voorstelling heeft gespeeld op verschillende theaterfestivals in Nederland en Denemarken.

eflyerwebBekijk hier de trailer van Volwassen Kinderen

Klik hier